31.3 orkeslös dag

hoho... vart har min kondis tagi vägen??? Vari på jobb idag nu å de var första hela dagen på snart 2 veckor. Märktes så bra att de inte var rätta goen.
Hade en att kolla crp idag, å de var "bara" 30. Så det är på nedåtgående men sakta. Troligen de som ligger bakom min slöhet med å...
Annars så kommer jag att ta de lungt idag, det säger nu min mage och rygg att jag ska ta det lungt.
Dessa blommor som jag har på bilden så fick jag av min man på vår 1:års dag (förlovningen). Det räcker bara till sommaren har vi 1:års bröllopsdag..

30.3 inleder vecka 21

 
Godmorgon alla
Oj inatt har man sovit bra, det är länge sedan sist man sov så där bra. Men idag inleder vi vår resa med vecka 21. Har kollat över gamla barnkläder från vårt tidigare bar nu från morgonen. De har varit i uthuset så de luktar spunk. Så nu blir det att vädra och vädra och åter vädra kläderna innan jag stoppar de via tvättmaskinen.  Kommer att ta dagar att få bort lukten från dem. I värsta fall månader :( Så då är det bra att börja i tid.
 
Går kväll så festade vi loss på en chipspåse och svartvinbärssaft. Och dotter valde glas så då blev det vinglas hon ville dricka ur.Men vad spelar det för roll vad man dricker ur..
Idag nu ska jag kurera mig till max så man kan börja åka i jobbet. Har varit sjukskriven nu snart i en vecka. Börjar få abstinens över att få något att göra och inte bara ligga på soffan och drilla. Men det blev som jag befarade, inlädde antibiotikabehandlingen igår. Och redan idag känner jag skillanden bara man skulle slippa allt blod som kommer kanske man skulle vara " i ordning" i huvuder ;)

Ha ern skön da alla...

29.3 färden med "bumling"

Tyckte att jag har känt mig "konstig" några dagar, det var som att mitt indre sa till att kolla så jag inte plussar.. Men tanken slog jag bort flera ggr... Om vi inte har "lyckats" på nästan 6-7 år, så varför nu ?! Nå jag tog ett graviditetstest. Kunde inte riktigt tro mina ögon, set var ett starkt rosa "kontrollstreck" och ett mycket svagt andra streck. Min första tanke blev, nej inte nu igen med ett ägg utan något hopp om att överleva (vindägg) och genomgå en abort pga detta..
Beställde hem några test till för att vara säker(av gubben när han skulle in till city med sin bror och handla) och de blev bara mera rödare streck på dem efter jag hade väntat några dagar. Sjukskriven över julen ca 2 veckor med illaående, infektion så man tuggade pencilin..

 
Första ultraljudet blem då vi gick med på kromoson screening, och då var jag i vecka 11+5. Och då fick man se ett litet hjärta ticka på bildskärmen..Oj det lever! :) En bubblande kännsla av att se ett litet hjärta ticka.
 
Då var vi säkra på att vår lilla bumling lever där inne i magen. Bumling var maken som kom på av alla namn.. Och vi båda två har så att det skall vara en pojke som bor inne i min mage..
Då gick veckorna nå nogorlunda snabbt, orkade jobba, mådde bra, hade varit på solsemester och laddat batterierna. Så började en förkylning kännas av i kroppen, men den bröt aldrig ut, men det åt på krafterna. Blev bara jobbigare att "lyfta" benen och bara si så där har man vippat i en kraftig bihåleinflammation. Många hemma knep för att undvika antibiotika.
 
Så blev det dax för andra screeningen som skedde då för någon dag sedan, i vecka 20+5. Hamnade till läkaren i misstag i stället för barnmorskan. Men man fick vara med på en läkarundersökning då i alla fall.. Och då fick vi ny bild att ta med oss hem av bumlingen som knep ihop benen allt det bara gick när vi ville ha reda på könet. Läkaren testade 4 ggr att se om hon såg något. Men bumling knep ihop så det inte ens fanns fostervatten mellan benen alla gånger :) Men men mitt/vårt indre säger en  kille :)
 
 
 
Har varit och tagit några "magbilder" för att se om magen växer och hur mycket i så fall..
Denna bild e tagen i vecka 17
Och i vecka 18
Vecka 19
Och vecka 20
 
Är det någon annan än jag som tycker att magbilderna är i fel ording ? Och de är de inte, de är uppladdade i rätt ordning.

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0