Gott Nytt År

Årets sista dag nu då och vad gör man?! Har just skuffatbin en blåbärspaj i ugnen, har en innerfile på dragning (kryddas) innan den ska brynas och i ugnen. Ska även ha potatisgratäng med vitlök och någon örtbatong. Så det säger sig att manbår lite i köket idag. Fixade efterrätten igår som är vitchoklads panacotta med multifrukts gele. Och så har jag rört ihop en förrätt som består av Malax limpa och en creme fraiche röra.
Nu efter denna dag så kommer vi att leva på soppa ett bra tag framöver. Dessa jular tar alltid extra mycket pengar fast man lever snålt.

Så gott nytt år alla läsare så hörs jag av nästa år <3

Snart över nu då

Snart är detta år till ända. Bara idag och imorgon kvar så byter vi år då igen. Dessa år bara far med vindens fart. Och nedräkningen har egentligen börjat på allvar med. Det är inte så många veckor kvar med Bubeliina i magen. Och efter det så har man inte på koll om det är dag eller natt då sen. Utan allt sitter i ett. Har man inget att fundera på så skaffar man sig. I morse så kollade vi på Travel (resekanal) så var de i England och yrade på. Så sa jag bara sådär om man ska ta husbilen och sticka till England. Man får alltid roliga idéer. Det skulle vara skoj och det var inte så farligt dyrt att ta sig över mellan Frankrike och England. Nästan så att Gotlandsresan blir dyrare. Men men detta får nog ligga på is ett BRA tag. I stället ska jag kunna fundera på att snart städa bort julen, plocka fram kläder åt Bubeliina. Det är mycket billigare, men alltid måste man ha något att fundera på. Jaa, angående resor. Här kan jag lista upp de ställen dit jag skulle vilja åka någon gång i mitt liv: * Nord Norge, Nordkap, Mo i Rana, Narvik osv * Svenska Lappland på hösten * Tre riksröset * Legoland * Bryssel, Prag * England/Skottland * Maldiverna * Thailand * Dominikanska Republiken * Hawaii * USA

Vanliga Tisdag

Känns lite konstigt nu när hi har vardagen tillbaka. Fast det är på ett sätt skönt oxå att försöka att få lite rutin tillbaks. De som kommer att bli jobbigaste så är att lämna bort alla godsaker nu när man ät van att få äta. Juh förr dess bättre att lyckas hålla bort allt gott.

Idag så har jag varit till rådgivning på en vanlig koll med Bumbeliina (hon i magen). Och där verkar allt vara gott på insidan. Men hon var inte så jätteglad över vikten. Samlar på mig vätska, ätit gott över julen och börjar ha problem med att gå ut på promenader. Så bara man lämnar bort det där goda så stabiliseras nog vikten. No för det är inte så många extra kilon som har kommit, men de är lika bra att försöka hålla bort dem.

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0