Prinsesstårta

 
Bilden ovan visar den färdiga prinsesstårtan. Det var inte så mycket som gick snett, ända så var att jag hade tänkt 2 fjärillar på tårtan, men den ena så brast vngen på så den hamnade i min mage :)
 
 
Igår så fyllde jag tårtan så den skulle få safta till sig över natten så den inte skall vara så torr. Men som botten så gjorde jag en vanlig sockerkaka med mindre socker.
 
6 ägg
4dl socker
3dl potatismjöl
4,5dl vetemjöl
2 msk bakpulver
3dl hett vatten
 
 
Som fyllning så har jag i de ena lagret hallonmoss och i det andra så är det vaniljkräm. Själv så tycker jag att hallon och vaniljkräm hör till i prinsesstårtor men det är så upp till var och en vad man sätter i den.
Och som grädde på utsidan så har jag:
 
4dl vispgrädde
2dl vaniljkräm
extra vaniljsocker
 
Jag tycker att det är juh inte så nog hur grädden ser ut under marsipantäcket. För man rättar ändå till tårtan då marsipanen kommer på.
 
 
 
 
 
 
Jag brukar laga marsipanen till en platt pannkaka innan jag sätter igång med att kavla ut den. Och då kavlar jag ut den mellan 2 lager med färskfolie och florsocker.
 
Till en passlig form. Det gick åt 4 stänger med marsipan (1kg) och då så lämna det nog bara en 100g. Vill ha lite extra med marsipan så är det lättare att sätta den på tårtan fast de blir lite över.
 
Men då mina fjärilar är jag nöjda med. Och goda är dem då de är gjorda på mjölkchoklad :)

Tårtbakning

 
Jag hade fått till beställning att göra 2 st tårtor till ett 80 års kalas som är imorgon. Det skulle vara en gräddtårta och en prinsesstårta. Prinsess så gör jag först imorgon så inte marsipanen smälter, fast jag brukar "låsa" grädden med smält smör. Men för säkerhets skull så gör jag den imorgon.
 
Tårtan som är överst så är bara ditåt. Den skall dekoreras ännu med maripanrosor och blad. Men de kommer först på imorgon så de inte försvinner över natten.
 
Jag gjorde en helt vamlig sockerkaka men minskade i på sockret. Använde en form som är passlig för 20 pers.
 
6 ägg
4dl socker
3dl potatismjöl
4,5dl vetemjäl
2 msk bakpulver
3dl hett vatten
 
Gräddas i 150-175 grader tills kakan är torr.
 
Så skar jag så jag får 2 lager (dvs 3st kakbottnar)
På första lagret så har jag aprikossylt eftersom beställaren tycker om aprikoser och det andra lagret så blev det vitchoklad med nogat. Och så bara helt vanlig grädde på och runt hela kakan.
 
 
Även Natasha (äldldre) dottern provade på att göra chokladdekoration med fuskmall, inte det öättaste enligt henne. Men hon är juh ändå bara 7 år. Så få se så inte hon kommer att blli en bagare till sist :)
 
 
Här så håller jag på att göra fjärillar som skall vara ovanpå gräddtårtan. Här så har jag lagat vingarna så de har fått stelna. Så jag skall börja på med kropparna och forma dem så att de "flyger"
 
 
Här så kommer de vingar som skall vara på prinsesstårtan. De är lite större än de tidigare vingarna, men då skall jag ändå bara ha ett par på dem. Medan gräddtårtan så har 5st.
 
 
Imorgon så uppdaterar jag om prinsesstårtan :)

Medicinsk Fotvårdare

 
Nu får jag titulera mig som medicinsk fotvårdare. I måndags så gjorde jag den sista praktiska delen av examen och idag diskussionen. Så nu är jag äntligen medicinsk fotvårdare.
 
Skillnaden mellan medicinsk ich kosmetisk fotvårdare så är att jag har medicinsk kunnande om olika problem och även användning av skallpell. Och har en del andra borrar och slipdelar..
 
 
 
 
 

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0