Migrän.nu

Vilken helvetets natt det har varit. Började igår kväll redan med synstörningar och inatt blev det väldigt lite sovd. Huvudvärk, domnade bort i armarna. När jag väl kom mig upp efter värkmedicin så hölls det i magen ca 1/2h så fick wc ta vara på den. Det är åratal sedan jag talade hårt med wc sist. Börjar bli 9 år sedan i migränens väg.
Klockan var nästan 12 innan jag kom mig upp, närmare 2 innan jag fick på mig kläderna. Så msken så jom med den funderingen om det ens lön att klä på sig den tiden då vi ändå ska krypa i säng "ganska snart" då det tar så länge att få kläder på.
Men denna dag tackar jag nog några ambingsinlägg av gele. Har beställt hem färdigt för våren såna som man kan ha värmeomslag eller kylomslag med. Så de hamnade i frysen så jag fick ta kylomslag av hjärncellerna. Får värken lindrad med kyleffekten så.
Men ett migrän anfall beror oftast på att det är en blodådra som blir tillfälligt inflammerad.

Lilla Jul bakning

 
I år blev det att baka pepparkakorna redan. Brukar annars baka dem 6.12, mennså blev det inte i år. Det är juh alltid lika typiskt när man ska baka så tjatar barnrn länge att få baka, och när vi väl är där så har de inte tålamod med att baka nå längre tid. Joanna klarade av 4st pepparkaks hjärtan och Natasha nästan 1 plåt av 6 plåtar. Men de blev nu klara i alla fall. Sen så testade vi något nytt än de traditionella jultårtorna/julstjärnorna. Fixat hundhuvuden och änglar i stället. Och i "brist" på ungsanvändningen idag så fixar jag till en liten skinka.
 
 
Men detta väder!! Fy bubblan får man bara säga. Blåser hårt och regnar. Det har inte ens varit ljust idag. Utan om man skulle göra något så skall lamporna ha varit på. Får hoppas snart att det kommer snö.

Lilla Jul-helgen

Då nalkas lilla jul utanför dörren. Ikväll har de julöppningen i byn. Inte det bästa tänkbara vädret för en julöppning, men det är bara att acceptera. Och imorgon ska vi ta och ordna en liten julmiddag med skinka, kålrotslåda, potatis, julmust och choklad. Har varit "ren" från choklad nu i 2-3 dagar så det passar bra att gå knapprar på något sånt nu. Och söndag blir det väl födelsedags kaffe om jag inte har tolkat fel.
Nu ikväll så kommer vi att äta tomtegröt med fruktsoppa och skicka alla önskelistor till tomten. Och så skulle det vara gott med julstjärnor. Men får se om jag orkar att fixa till dem. Har städat, plockat och nåssat på hela dagen även hela veckan. Det skulle inte vara något bara mab skulle få sova. Har max 4-5h/natt nu totalt.

Men nu ska vi väl börja mysa till det för lilla jul. Så God Lilla Jul alla läsare!

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0