Vilken höst!

Då vi var ut på promenaden idag så hittade jag vide kissor i diket. Har även sett att syren buskarna och svartvinbärs buskarna håller på och får mössöron i slutet på oktober!
Så det berättar en hel del att vi har haft en varm höst då buskarna tror att det är vår.

Annars idag har vi försökt vara lite mer social mot vad vi brukar så vi var ut på förmiddagskaffe. Så har det blivit bytt till vinterdäck. Så då det ändå är halloween/all helgona så passade jag på med en brak måltid. Den bestod av: potatismos, liten ungsskinka, rödvinssås, sallad och till efterrätt blev det ungsäpplen med havretäcke och vaniljsås.
Så nu är man mätt och belåten då man gick från bordet.

Så alla läsare, ha en trevlig afton och hoppas att några spöken hittar fram!

Oktober terapi

Denna månad har det varit hälsostegen som har gäller. Under hela månaden så ska man ha 300 000 steg. Och det klarade jag för några dagar sedan och fortsätter ändå tills månaden är slut. Blir en morot till nästa år att försöka slå fjolårets steg.
Man får nästan nog kalla det terapi.

Så nu får jag ligga på soffan en stund innan det blir att gå ut på en promenad. Blev ingen imorse då jag var till Malax en sväng. Fick en sköterska att kolla med läkaren om det finns några andra prover de skulle kunna ta då de ändå är så tufft i kroppen nu just. Så nu blir det påverkan från 2 skötare så kanske då så lossnar de något.
Annars blir det väl att sätta semesterpengen på att åka privat för att få hjälp.

Ligger och funderar nu på samma gång som jag skriver om man ska ta och baka något gott tills imorgon då det är halloween/all helgona eller om man ska lägga det på hyllan.

Så_snål.nu

Hmm, jaa.... Var ska jag börja..
Gissa vad jag vill ha idag ?! JO, en riktig julmiddag. Håller man på och blir tokig eller tokig som längtar efter julmat redan !? Några dagar har jag varit riktigt snål på en saftig julskinka, rödbetor, lådorna och att få doppa en bit bröd i spadet efter man har gjort skinkan. Men man kan INTE göra en julmiddag redan. För då är den inte lika god då man ska få äta den på riktigt. Så måste kunna hålla mig till lilla jul i alla fall så får man göra "miniatyr julbord"

Dessa hormoner håller på att göra en knäpp då man blir så sugen efter udda saker som man inte annars brukar fundera över. Kan man inte bli snål på rå morot eller något annat nyttigt så man inte får så mycket extra fett som ska jobbas bort senare.

Nu just så sitter jag framför datorn. Vet inte när jag har skrivit ett blogg inlägg från datorn. Men jag har kastat in några ansökningar gällande den lilla tösen som är på kommande. Även varit på kontroll så allt såg bra ut. Hade barnmorskan att ta ett snack med läkaren fall denne vill lägga in några extra blodprover gällande sköldkörteln. För ska man se bara på siffrorna så ligger jag i nederkant gällande de vanligaste sköldkörtelhormonerna. T.ex. TSH (ref.värde 0,3-5,?) jag: 0,5
T4 (ref.värde 11-24) jag 12
T3 (refvärde 3,1-6,?) Jag 3,1
TPO (ref.värde <10) jag 1193

så dem skulle jag vilja ha kollat för att se hur det spökar i kroppen då man ändå är så underligt/sjukligt trött. OBS! blanda inte in graviditets tröttheten, den är inget jämför med denna trötthet. Sockret kollade jag för någon dag sedan och de orkade upp i hela 4,3 dvs äta mera :) kanske lite julmat.

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0