At Last!

Då var detta år till ända, nästan någon timme till.
Tänkte jqg skulle ha tagit med dig på en tillbakablick på det år som har gått. Men jag konstaterade att mitt liv har varit ganska händelselöst. Det är några saker jag minns av annars så har dagarna varit det samma. Men att ha 2 blöjbarn är det inte meningen att man ska ha så aktiv liv med en massa resor, saker osv. Utan jag och maken har gått in för att ge våra barn en lung miljö att växa upp i. Och inte vara på språng hela tiden. Utan att vi försöker skapa en trygg miljö hemma åt dem. Och tar äventyr sen då de år lite större.
Och så är det min trötthet som har gjort mycket. Har haft dåligt med sömnen i snart 3 år så de har satt sina spår.
Men barnen växer, de mår bra. Och jag och maken har det bra. Det är viktigaste för mig.

Javisst det har hänt en hel del negativa grejer under året som har gott. Men de försöker jag inte alls tänka på utan. Försöker lägga det bakom mig. Det som har hänt så har hänt. Det kan man inte göra något åt mera utan de får passera så gott det går.


Så vårt nyår kommer vi att fira själva i år. Men då har jag lite "problem" med vad vi skall äta. Har frysta vårrullar som skall kokas, det finns till ugnskorv och potatismos (det har maken beställt). Och ikväll kommer det att vara dopp i grytan med ostfondye (eller hur det nu stavas). Och troligtvis ser jag inget 12 slag. Har fått ca 4h i sömn den senaste vecka per natt då, inte totalt. Så man är lite urlakad. Och börjar det att blåsa inatt så har vi sängen full av barn (plåttaket slår och buldrar så de små blir rädda och bara skriker)

Så Gott Nytt År på dej som läser!

korrigerar föregående inlägg

Märkte, inte jag men någon annan att jag har formulerat mig dåligt. Väldigt dåligt! Nämnde i att vi har en regel så vi får stänga in Jennifer. Och att detta ska skapa något negativt.
Men så var det inte meningen att det skulle bli formulerat.
Utan att regeln blev inskaffat som "dörrhandtag" på huset. Och dagtid när det busas och skojas så är dörren låst så de äldre inte ska slita ut hela sängens innehåll på golvet. Så sängen får vara ifred + inredningsdetalj.
Och nu när Jennifer blir van med sin säng. Tills hon börjar ta sig ur sängen nattetid. Så kommer dörren att vara öppen på nätterna. Men blir det så hon bara smiter iväg på nätterna och inte hålls kvar i sin säng så får man fundera om om vi måste fixa med grind.

Mellandagarna

Blev en tur in på mellandagsrean igår. Maken skulle ha en regel till dörren på sängen. Så blev det en tur via klädbutikerna på samma gång. Jag och Jennifer hade fått presentkort att handla kläder. Natasha och Joanna hade fått lite pengar. Allt gick till kläder, jag har lite kvar på mitt kort att shoppa för. Men det viktigaste har man i alla fall. Hela tröjor! De är flera år gammal är. Så de började vara mycket slitna, men nu har jag nya att klämma på.

Försökte mig ut på en promenad på kvällen. Kom mig ut MEN orkade inte att gå, klarade inte av den smärta som höften gav ifrån sig. Så det var bara att svänga hem igen och in med mera värkmedicin. Börjar vara 3,4 veckor som höften har värkt. Känner av en del i knät till på köpet. Snacka om bakslag! Tidigare i höst har man klämt ca 10-18km bara sådär, men nu. Inte ens 1km klarar man att gå med värkmedicin i kroppen.
Nästa vecka ska jag nu på fysioterapi för att se om de kan göra något eller om det blir en ny tur via doktorn. Orkar inte, vill inte ha mera skit

Tillbaka till verkligheten, har inplanerat att ta en dans med dammsugaren och golvmoppen under dagen. Börjar bli behov att städning. Vinden är bra städad då det blev att städa upp efter sängmonteringen, så det är bara nedervåningen. Och tur att man inte har stor hus!

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0