Även jag måste göra den...

Även jag föll för trenden och fixade fastlagspeepor (semelpins eller vad de heter i Sverige). Hittade ett recept på degen, men jag var inte alls nöjd med degen. Den blev underligt torr och krispig på ytan men helt ok inne i bullen. Så jag håller mig nig till vanliga vetebullar (receptet).
Men då som tips på mandelmassan så var att man skulle tillsätta några droppar vaniljextrakt eller vaniljsocker. Och det lyfte smaken mycket bra. Och i stället för mjölk använder jag grädde. För den är inte tillräckligt kaloririk på mjölk.

Men egentligen börjar det bli hysteri kring semlan/fastlagsbullen. Alla dessa varianter som rullar och kommer att komma..

100g rumsvarmt smör
1dl vatten
1,5dl mjölk
1 påse torrjäst
1dl socker
1msk kardemumma
1tsk salt
Ca 5dl mjöl

Blanda alla ingredienserna i en assistent och bearbeta degen ca 5 minuter innan saltet tillsätts. Och då bearbeta degen ytterligare 3 minuter på låg hastighet. Dela degen i ca 100g bitar och rulla ut i ca 15 cm längder. Låt jäsa på varm plats i ca 1h. Märkväl varm plats. Det gjorde inte jag först så det det blev att jäsa degen dubbelt. Fick sätta bullorna på muren (hade eldat tidigare på dagen) innan de blev fart på jäsningen.
Grädda ca 7min i 225 grader.
Men detta recept var inte jag nöjd med.

Tar det igen

Nu anländer febern igen. Joanna vaknade med feber, hosta och lite snuva. Sa redan i torsdags att det är inte över. Det gick om "för fort". Feberfri torsdag och fredag och inatt kom det igen.
Sa åt maken då vi vaknade att det är inte som det ska vara med Joanna. För vi hade fått ligga en hel timme extra innan hon kom. Och då bara snörvlade hon. Bra då man kan sina barn hur de fungerar. Så då blir det att ställa in dagens planer och lämna hemma. Tur i oturen så köpte vi en liten skinka igår då vi var och handlade. Så vi får väl ta och äta den då i stället.
Får bara hoppas att vi andra slipper undan denna influensa/förkylningen. Fast jag har inte så stor förhoppningar. För u skola är det bara mer och mer barn som blir sjuka. Så varför, men man kan alltid hoppas att vi klarar oss.

Annars sjukling nr 2. Så han repar sig mera om mera för varje dag som går. Och igår måste han nästan ha ett riktigt hormonkrig i kroppen för han var rent ut sagt omöjlig. Eller så är det nå trots han har till på köpet. Men det gjorde så mycket för honom igår då han fick vara med till stan. Nästan lustigt då man ser hur slut han blir ah att titta på folk och vakta bilen. Men vid veterinären var det ingen höjdare att vara. Va och lämnade tillbaka en filt som jag hade lånat då jag glömde våran. Men de blev ljudligt ur bilen fast han fick lämna kvar där. En riktig fjollboll!

Gravid, vecka 33 VS vecka 36

Alltså man blir lite paff över hur mycket en mage kan svälla på några veckor och ändra form. Den översta bilden är tagen i 32+2 och den andra i 35+2. Men så avrundar man uppåt till hela veckor.
Men nu har den tyngsta tiden börjat. Foglossning from hell, sjuka sammandragningar, humöret är en svikare, tungt och jobbigt över huvudtaget att röra på sig. Men det är man får ta när man ska ha barn!

3 värsta sakerna med en graviditet :
1. Foglossningen
2. Humörsvängningar
3. Mycket störd nattsömn mot slutet.

Konstaterade idag då vi var och handlade att man börjar bli dåligt med att röra på sig. Och det börjar bli dålig med att åka och handla själv då man inte tänkte ta sig kring butiken utan att man får kraftiga värk i höften.. Men nedräkningen har juh börjat i alla fall

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0