Hemmakur ala honung

Hittade en hemmakur för dn som hostar mycket/har mycket slem i bröstet. Joanna har gått någon månad nu och rosslat då hon har andats. Far man till läkaren, de hittar inget då hon ändå är pigg och glad. Läkemedel, nej tack rosslar för lite till det.
Men så råkade jag att falla över ett recet på en hemmakur som inte alls är farlig

- Kokosolja
- Honung
- lite vetemjöl

Så rör man ihop detta till en pasta och lägger på ett plåster. Så sätter man det på bröstet eller ryggen någon timme.

Men det verkade faktiskt som det hjälpte lite, så man ska behöva ta en ny kurdag för att se. Fick en länk om något liknande, där var det bara ingefärasaft till som skulle i smeten/pastan.
Honung är bra åt mycket!

Nu är det vinter!

Aningen kylig morgon. Vaknade upp att det var -13 på utsidan. Borde vara första morgon denna vintersäsongen med att vara så "kalt". Blev att tända en brasa, fixa frukost och hela morgonköret. Synd då detta kommer att regna bort idag, de har flera plusgrader utlovat till kvällen. Varför får inte denna snö lämna kvar?

Igår var vi ut en stund från morgonsidan. Joanna har inte hunnit vara ute i snön. Var inte så uppskatta. Blev en 45 minuter som vi var ut på morgonsidan och så var det en ny utevistelse på kvällen. Då gick det bättre då Tasha var med och busade i snön.

Får bara hålla tummarna att vi har en vit jul i år. Börjar på etr vis vara less på att se barmark när det ska vara snö.

"tånna, tånna"

Tånna, mamma tånna!
De orden har ljudligt massor här nu sedan i lördags då tomten var och knackade på fönstret. Men då lilla gumman verkade att ta det hårt när hon inte fick vinka hejdå åt tomten. För resten verkar hon att on har på plats, men att inte få säga hejdå.

Tånna = tomte/tomten

Annars verkar dessa tjejer att ha en bra lilla jul. Några chokladkalendrar, någon leksak. Och skinka förstås med kålrotslåda. Och det har maken till och med börjat äta. Så ännu idag blir det lite rester från "julmiddagen"

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0