Tungt att vara stor

Det är inte lätt att vara stor när man är liten. Joanna har börjat vara på Månen denna månad (avdelningen för förskolebarn) när de är mindre barn på sommarn + att hon skall vörja där i höst så blir det en liten introduktion. 2 flugor i en smäll med andra ord.
Så både Joanna och Jennifer har fått börja vara ifrån varandra lite mer nu så de går inte varandra in på trådarna hela tiden.

Den här bjuder jag på

Haha! Måste bara bjuda på lite självlära. Har varit 5 månader nu på stroken (avdelning för den som drabbas av en stroke). Så skulle det användas en rörelsegrej.
Hade tidigare plockat undan ett sådant så jag var och plockade det ur skåpet. Installerade det, kollade om det funkade. Nej det gjorde det inte. Testade ett nytt. Inte det heller. Tills det kom om en sjuksköterska och sa att det ska ha samma serienummer för att konekta ihop. Men det första kom så långt så dosorna klickade men något i skärmen kom inte. Och i samma veva så var det sommarvikarier som skulle lära sig hur de funkade på samma gång. Så där blev det ett gott skratt när man var visare som sig lära sig på samma gång.

Godisgrisar

Oj då!
Kollade just genom albumet i telefon. Tänkte bara så där, att vi har inte fikat gott riktig ofta. Meeen... bara några kort på tårtor och då vet jag av flera gånger har vi ätit gott annars oxå + i jobbet. Det ska man väl inte räkna in.
Man fick en förklaring till att magen har växt en aning sen i vintras. Men nya matvanor, matvanor allt det där gott som man unnade sig bara då man var på semester i Sverige så har man tillgång till varje dag nu. 
Tex pågenliman, oj den är för otroligt god. Den är skitsvår att hålla sig ifrån när det finns en öppnad.
Delicatobollarna, likaså med dem. Himmelskt goda.
Kanelknäcke e som en efterrätt, hittat kaffe som e gött.

Men det som är en stor skillnad mellan Sverige och Finland är brödet. På finska sidan hittar man osockrat bröd (eller är det bara då man vet hur de ser ut) mot här i Sverige. Vrider och vänder på många brödpacket men ända som jag har hittat hittils är de finska ruisleipä. Eller så har jag grävt på fel ställe.


Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0