slappar

Vet ni vad?
Jag ligger i sängen och slöar när kidzen har hittat något intressant att kolla på. Men det behövs verkligen en slappa/slöa förmiddag. Kroppen är off, snor, hosta, värk dvs förkylning.nu i lidrigt format för mig. Jennifer springer och snyter sig. Men hon har nyligen lärt sig att snyta sig. Tidigare har hon blåst med munnen, men nu kommer det rätta vägen.
Har en måste lista, men den är absolut inte intressant att påbörja.


Igår kom det

Igår eftet det jag hade kommit hem, givk genom brevhögen. Så fanns det ett brev från försäkringskassan. Jag bara -men jag har beställt elektroniska brev!
Öppnar man det så var det europeisk sjukkort som gäller utrikes. Så det vill sägas att jag är antagen i svenska tryggheten nu. Det tog mig fan lång tid. Lämnade in ansökan i februari, påskyndade det i augusti, oktober ett brev till ledningen om varför de har passerat alla utsatta tider och varför inget händer.
Men igår kom kortet fast jag inte har ansökt om det

Hallå hallå från andra sidan

Nu har jag faktiskt inte haft varken tid eller energi att sätta på bloggen. Det har varit skitmycket. Så vi lever nog trots jag inte har uppdaterat.
Föräldramöte på förskolan, utvecklingssamtal i skola,  varit till läkarn själv 2 ggr, tungt både hemma och på jobbet. Och nu ska jag ta mig till tandläkaren av alla ställen.
Gillar verkligen inte tandläkarn, men vad gör man för att inte behöva ha ont. För smärta är något som är med hela tiden så kan man undvika smärta så gör jag det.

Men för varje dag som går så blir vi bara mer inrotade i det svenska systemet. Börjar ha en förståelse hur vårdkedjan är uppbyggd, hur saker och ting hänger ihop.


Så detsom är kvar idag om inte tandläkaren blir för dyr så ska jag efter medicin till apoteket. Annars så får det vänta någon dag.

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0