Prinsesstårta

 
Bilden ovan visar den färdiga prinsesstårtan. Det var inte så mycket som gick snett, ända så var att jag hade tänkt 2 fjärillar på tårtan, men den ena så brast vngen på så den hamnade i min mage :)
 
 
Igår så fyllde jag tårtan så den skulle få safta till sig över natten så den inte skall vara så torr. Men som botten så gjorde jag en vanlig sockerkaka med mindre socker.
 
6 ägg
4dl socker
3dl potatismjöl
4,5dl vetemjöl
2 msk bakpulver
3dl hett vatten
 
 
Som fyllning så har jag i de ena lagret hallonmoss och i det andra så är det vaniljkräm. Själv så tycker jag att hallon och vaniljkräm hör till i prinsesstårtor men det är så upp till var och en vad man sätter i den.
Och som grädde på utsidan så har jag:
 
4dl vispgrädde
2dl vaniljkräm
extra vaniljsocker
 
Jag tycker att det är juh inte så nog hur grädden ser ut under marsipantäcket. För man rättar ändå till tårtan då marsipanen kommer på.
 
 
 
 
 
 
Jag brukar laga marsipanen till en platt pannkaka innan jag sätter igång med att kavla ut den. Och då kavlar jag ut den mellan 2 lager med färskfolie och florsocker.
 
Till en passlig form. Det gick åt 4 stänger med marsipan (1kg) och då så lämna det nog bara en 100g. Vill ha lite extra med marsipan så är det lättare att sätta den på tårtan fast de blir lite över.
 
Men då mina fjärilar är jag nöjda med. Och goda är dem då de är gjorda på mjölkchoklad :)

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0