Härligt jobb?

Härligt jobb? Javisst!
Tycker att man läser ofta att jobba som uska (undersköterska) så det är tungt, tufft, många steg, det är dittan och dattan. Smutskastar jobbet en aning.
Jag gillar stark att jobba som uska! Vara när den som är sjuk, träffa anhöriga, lära sig av både personal och patienten. Har några dagar suttit och övervakat. Men den situationen tog jag den chansen att kolla över hur kollegorna jobbar. Lärde mig nya trick och tricks. Har som inte fått vara närvarande när arbetsterapeut eller sjukgymnast eller sjuksköterska eller uska. För när man jobbar med de så står man på andra sidan sängen.

Att få följa med på patientens resa, från att vara väldigt akut sjuk till att kunna gå/rulla ut genom dörren. Hur de tar sig från den djupast dalgång. Hur de klättrar steg för steg uppåt. Att lära känna patienten så man ha kul i träningen, kunna skratta åt små saker. Att lyfta deras dag och peppa hen att fortsätta vara stark. 

Några saker som jag kan dela med mig av som jag har sett under denna tid.
Nr1. Har tappat halva synfältet, ser tex bara åt höger eller vänster. Så om vi säger höger och hen är högerhänt. Att mitt i allt att kunna se en hand eller mat på sin högra sida, upptäcka en helt ny värld på den högra sidan. De e blickar de.

Nr2. Att inte kunna prata, inte säga ett ord, inte ens svammel. Så då bara mitt i allt med en liten grej från vårdsidan att kunna säga ja eller nej. Den blicken

Nr3. Att ha använt rullstol i en tid, inte orkat stå på benen. Att då mity i allt få kunna ta 1 eller 2 steg på egna ben (då hjälp från vårdgivare). Men bara den där lyckan att kunna lyfta sina ben.

Det negativa kan jag även ta upp. Men då sätter jag det denna väg: tunga och tuffa tider så blir det så otroligt lättare då man har de perfekta kollegorna som inte gör så det känns tufft fören man har klätt om till civila kläder. Då blir man slut. Guldvärda kollegor med andra ord!
och jag är stolt över mitt jobb och trivs som fisken i vattnet.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0