Woop wooop!!

Nu ska jag väl släppa på er nyfikenhet om vad som för sig går här på den svenska sidan av kvarken. 
Det är så att vi kommer att flytta. Flytta från Gräsmyr in till stora staden om man jämför med Gräsmyr. Nya byn heter så mycket som Holmsund. Asså bara yes! 

Hittade annonsen på blocket, skickade en intresseanmälan, annonsen försvann och vi trodde att det hade gått. Men så snackade gubben med en på jobbet så han bara: men hen känner jag! Kan kolla lite med hen om kåken.
Gick en bra tid, hade börjat att glömma bort att vi hade skickat en anmälan. Så ringer gubben: du får invänta ett samtal av hen i Holmsund. Okay, väntade, gick in till tandläkaren, okänt nummer hade ringt med jag var hos tandläkaren. Så typiskt!
 Googlade nummern, fick ett namn. Kollade med gubben att han skulle kolla vad hen heter. Bara yes de var hen! Ringde, bestämde en träff vid kåken.
Dit på rundgång. Men det här tar vi alltså. Ett rött hus med vita knutar, 2 våningar. Så på övreplan är det badrum, hall och 3 sovrum och på nedre plan  tambur, stort vardagsrum och stort kök. Och så finns det en källare där det är ett förråd och en tvättstuga. Och brevid huset finns ett dubbelgarage. Så är det en gräsmatta som passligt stor för barnen har något att röra sig på OCH  vid tomtens slut: Umeälven!! Jeeps, vatten!!! 
Men då har drömmen lite negativa grejs: huset står typ på vägen, tågrälsen går över tomten, mycket sämre standard mot vad vi bor i nu. Men vattnet det slår ut det negativa och tåget går typ 2ggr/dag och det blir typ 1,2 mil för båda mot 4 mil som vi har nu till jobbet. Och det största motet är att kidzen måste byta skola, förskola. Börja om från början. Nu när de äntligen har börjat att komma in i gänget. Blir mer än de nyinflyttade finnarna *se ironin med inflyttade* Och byn, har börjat få namn på ansikten, får en gemenskap och nu börja om från noll. Eller 1, gubben och jag har arbete så vi behöver inte skola in oss igen förutom i det nya huset.

Så nu får vi börja packa ner våra liv här i Gräsmyr. Lägga ner allt i lådor igen. Får gå igenom alla grejer och se hur mycket vi har samlat på oss. Skolan i Holmsund är kontaktad så de ska fixa pappren för Natasha och ge henne en pulpet i nya klassen. Även förskoleplats är sökt, har skickat in kopia på hyreskontraktet så de ska få komma i kön genast. Annars har vi fått vänta tills de har blivit folkbokförda på den nya adressen. Men det vet vi att det finns plats i Obbola, och det är ändå efter vägen till gubbens jobb. Men hoppas på att det blir plats i Holmsund så de inte behöver byta fler gånger. Finns skola i obbola med F-9. Men ändå vill man juh att e ska va på samma ställe. 
Skolan i Holmsund så den går ända upp till 9an. 

Så har du orkat läsa så här långt så då är detta anledningen till att julen blir påpetad och att man har många tankar och funderingar. Och att komma ihåg vad man ska tänka på, vad kan man fixa nu och vad kan man spara på. 
Och så kommer vi att få lära oss något nytt igen. Och det är hur man skaffar elavtal här, även sopor. Så där kommer man igen utanför boxen.

Men att få ett eget sovrum, en toa till. Asså bara wau! Få eget sovrum! Det har verkligen kännts av att dela sovrum med de minsta när vi ändå tidigare varit vana att de skulle ha eget rum. Och en toa till, det är oslagbart för det är aning med kö när vi ska ut på något.Grannen
2018-11-07 @ 08:46:43

Så kul för er 🎉 men tråkigt för oss på övreplan. Vi kommer sakna er!!!

Svar: de kommer vi oxå
monzilla.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mamma Anna

Jag är en 3 barnsmor som är hemma från Österbotten (Finland), bor dagsläget i Gräsmyr. Är lycklig gift sedan 2013. Våra barn är födda 2007 maj, 2014 augusti och 2016 februari. Och här på bloggen så kommer jag att skriva om vår vardag och sånt som händer i vårt liv.

RSS 2.0